5 tips til dig som samler på Modeltrucks

I dag er Modeltrucks til rådighed for forbrugeren i en bred vifte af udgaver. Nogle modeltrucks bliver lavet som legetøj, imens andre er rettet mod samlere. Modeltrucks er i dag udelukkende lavet af metal, men har detaljer af plast, gummi og glas. På grund af det store udvalg af modeltruck typer og mærker, har vi samlet en lille guide med 5 tips til dig som er ny indenfor denne hobby.

1. Husk at vedligeholde dine Modeltrucks
Den typiske fejl for mange nybegyndere er, at de ikke vedligeholder deres modeltrucks. Alle modeltrucks skal opbevares ved stuetemperatur, holdes i et tørt miljø og støves regelmæssigt. De fleste seriøse samlere køber et vedligeholdelses kit som indeholder voks, rengøringsmiddel og applikatorer. Samlere bør give deres modeltrucks et lag voks, så snart de bliver fjernet fra originalemballagen.

2. Opbevar dine Modeltrucks korrekt
De fleste samlere vælger at gemme deres modeltrucks i opbevaringsbeholdere eller i deres originale emballage. I dette tilfælde er det kun nødvendigt at lægge ét lag voks på. Behovet for at støve af vil også blive væsentligt formindsket. Der findes specielle opbevaringsbeholdere til modeltrucks, som man også kan bruge til at transportere sine modeltrucks til messer og andre udstillinger.

3. Lær om kvalitet og tilstand
Hvis du gerne vil være seriøs med denne hobby, så skal du så tidligt som muligt lære at kende forskel på kvalitet af modeltrucks. Seriøse samlere vil gå efter vintage modeltrucks fra 1930-1970erne, men hvis de ikke er i god stand, kan du meget vel have smidt penge ud i luften. Hvis du til gengæld finder vintage udgaver i god stand, kan de potentielt blive solgt på auktion til høje priser.

4. Køb den næste Modeltruck udgivelse ASAP
Et vigtigt tip: sørg for at være hurtig ude med at købe den næste nye model af en modeltruck. Hvis du får fat i en af de første udgaver, vil den helt sikkert være flere penge værd om et par år. Prisen er også lavere i starten af produktionen, frem for senere når forbrugerne har fået kløerne i udgaven.

5. Join en community
Modeltrucks er ikke den helt store hobby i Danmark, men det betyder ikke, at der ikke findes en masse communities der ude med samlere fra hele verden. På Facebook er det nemt at finde et community med Modeltruck entusiaster, som har samme interesser for denne passion som os. Inde i grupperne kan man dele erfaringer, nyheder omkring nye udgivelser og generelt bare udveksle en masse sjove trends med andre modeltruck fans.