Reparér og tilpas dine model trucks

Hvis uheldet skulle ramme og en af dine model trucks får ødelagt et hjul, et sidespejl, en lygte eller andet, så kan man heldigvis selv reparer mini lastbilen. Alt hvad du behøver for at komme i gang er lidt udstyr til model trucks, som du kan købe her. (link to http://midhobby.dk/produkter/51-model-hobby/#!?page=8 otherwise dele ”som du kan købe her”)

Vi har personligt fundet ud af, at det kræver en del tid og tålmodighed for selv at reparere eller tilpasse sine model trucks efter ens eget ønske. Og der findes utallige måder, hvorpå du kan tilpasse dine model trucks på. Det er derfor en rigtig god idé at kigge på forskellige videoer fra YouTube, med erfarne model truck samlere, som flere gange har repareret deres model truck. Det var her vi lærte mange af vores teknikker. Vær dog opmærksom på, at lære at tilpasse model trucks er en vanedannende hobby, der potentielt kan tage mange timer fra din hverdag – medmindre du selvfølgelig er et fornuftigt menneske, der rent faktisk ved, hvornår du skal stoppe. Og det er du jo, ikke?

Sidespejle
Hvis du nogensinde har prøvet at reparere sidespejle på en lille model truck, så vil du vide, hvor indviklet og irriterende det er. Sidespejlene er så små, at det næsten er umuligt at komme til og vil kræve, at du har en pincet til når du skal lime spejlene til lastbilen. Du skal selvfølgelig også have købt nye sidespejle, som du nemt og hurtigt kan få fat på online. Sørg dog for at det er sidespejle til det rigtige model truck mærke. Køb der til også superlim, så sidespejlet hurtigt sætter sig fast på lastbilen.

Maling
Hvis du gerne vil give din model truck en omgang maling, for enten at opfriske den originale, eller ændre udseendet på den helt, så kan man faktisk få maling til model trucks ret billigt (for man skal jo ikke bruge så meget). Hvis du går meget op i, hvordan malingen sætter sig, så kan du også få en grunder som du pensler på, inden den rigtige maling. Du kan også tilkøbe små pensler, som gør det lettere for dig at komme maling rundt omkring alle detaljerne på din model truck.

Reservedele og tilbehør
Står du og mangler en gearmotor, en trailer, en chauffør eller lygter, så kan det alt sammen tilkøbes og sættes på. Det kræver igen, at du har noget udstyr som kan hjælpe dig med at sætte så små dele på en så lille model truck. Oftest skal du bruge en pincet og mini skruetrækkere, tape og superlim. Du kan også købe dekorationsark som du bare klistrer på, så din model truck bliver endnu detaljeret. Du kan blandt andet klistre nummerplader på, angive dit land, klistre logoer på samt mange andre bogstaver og tal. På den måde bliver din model truck endnu mere realistisk og individuel.

Uanset hvad du ønsker at få lavet på din mode truck, så findes der en måde hvorpå du kan få det lavet. Ved at søge på videoer, hvordan andre har skræddersyet deres model trucks eller biler, kan du få inspiration til hvordan du starter dit projekt. Ofte er teknikken den samme, uanset om videoen omhandler en modelbil eller lastbil, så vær ikke bange for at finde inspiration hos modelbil videoer. Prøv en hurtig søgning på ”customize your model car”, og se om det ikke giver gode resultater. Husk på, at det kræver tid og tålmodighed, og man kan ofte blive fanget i rummet i flere timer, fordi man fordyber sig så meget i sit arbejde (også fordi man jo gerne vil se det færdigt).